Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 13:13 - Кристи Бодуроф – интересна, интелигентна и красива
Автор: otempora Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3137 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.04.2014 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кристи Бодуроф – интересна, интелигентна и красива

 

Една статия във вестник „168 часа” (http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2422364#comment) преди повече от месец ме ужаси с безкрайния непрофесионализъм. Материалът имаше стил, подходящ повече на жълт вестник. Беше изпъстрен с клевети и изкривена интерпретация на факти от ежедневието, които имаха за цел да очернят лицето, за което журналистката пишеше. Предполагам, че истинската цел на тази съвременна нашенска Жорж Санд беше майката на засегнатото момиче. Очевидно авторката разчита или на аристократичното великодушие на засегнатата страна или на  това, че уязвеното лице няма да иска да се защити. Все пак трябва да ви призная, тази журналистическа тъпня в един от най-реномираните ни седмичници ме отврати от вестника.
       image   image   
image

Имах удоволствието да се запозная с Кристи в един чат в Интернет. Тя ми се обади. Търсеше контакт с българи. Просто искаше да си поговори с някой. Още от самото начало разговорът потръгна леко и непринудено. Срещу мен стоеше млада, изключително интелигентна жена, пишеща на правилен литературен български език, нещо, което почти не се среща сред днешните български младежи, общуващи в мрежата. Тя разговаряше открито, прямо, но без обаче да парадира с известната си майка. В разговора само ми намекна, че тя е публична личност. Разговаряхме за музикалните й предпочитания, за българската естрада, към която тя се отнясяше като към остарял жанр, за следването й, за това, с което се е занимавала преди – балет и музика... Направи ми впечатление изключителното чувство за хумор, способността да  иронизира себе си и близките си, без да губи самоуважението и уважението си към тях. Това беше един вълшебен разговор с млад, свободен дух.

Останах на линия до късна нощ, нещо неприсъщо за мен, защото на следващия ден трябваше да бъда рано на работа. Но трябва да призная, ме привличаше приятния език на жената, пък бил той изразен и писмено. В края на краищата се извиних заради късния час и прекъснах разговора.

На края искам да кажа и по повод на един злобен коментар под въпросната статия, Кичка е възпитала много добре дъщеря си, осигурявайки и необходимите условия: домашна помощничка – българска учителка по литература, уроци, способстващи развитието на детето, подходящо училище и среда. Авторитетът и взискателността на майката, подтикват дъщеря й да се развива в много направления.

Кристи Бодуроф изучава журналистика в САЩ. Надявам се с качествата, които има, никога да не падне на професионалното ниво на журналистката от вестник „168 часа”.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 303123
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532