Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 00:59 - Нацията във водовъртежа на демографската криза
Автор: otempora Категория: Политика   
Прочетен: 5314 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 18.01.2014 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Българите стават все по-малко, все по-бедни, все по-болни, все по-прости и все по-нещастни... Защо?

(виж: http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/740568170-Izpraveni_li_sme_pred_demografska_katastrofa.html)

 image

Намаляване на населението

Всяка година България намалява с  около 64 000 души, което е 8,8 ‰ на година или 174 души на ден. България е на първо място по изчезване на населението в света.

Намаляването на раждаемостта  е първият фактор, влияещ върху това. Раждаемостта в България през 2013 година е едва 61 000, което е с около 10 000 бебета по-малко от 2011 година. Смъртността през 2013 година е 109 000 души. Като се знае, че емиграцията е около 22 000 души се получава приблизително два пъти повече "напуснали" територията България отколкото новородени.

Ярко изразено у нас е неравномерното регионално развитие.

Регионализъм в развитието на държавата, който е резултат от разпределението на средствата в икономиката води до неравномерното развитие на регионите и в резултат до обезлюдяване на огромни региони и пренаселване на София и няколко други големи градове за сметка на селата, малките градчета и някои големи градове без развиваща се икономика в последните години.

България е в капана на демографската катастрофа.

Изтичането на средствата от бюджета, намаляването на доходите на трудещите се и от там на постъпленията в бюджета, води до намаляване на социалните разходи. Очертава се крах на осигурителните фондове.

Нараства битовата престъпност.

Концентрацията на необразовани, неработещи и престъпно ориентирани цигански общности допълнително спомага принудителната миграция на трудоспособното българско население. Липсата на държава е най-ярко изразена в селата, където един полицай отговаря за няколко населени места. Неразкриваемостта на престъпленията, неефективността на съдебната система, липсата на усещане за законност, кара хората да бягат към големите градове или да емигрират от страната.

Проблемите на демографията са интегрални

Проблемите на демографията са интегрални и включват образование, здравеопазване и социални дейности и много други... Неграмотността е на първо място в Европейския съюз. Заболеваемостта на населението е на едно от първите Европейски нива. Напускането на лекари, закриването на здравни заведения, ниското ниво на доходите на хората, непозволяващо осигуряване на необходимите медикаменти са основните характеристики на краха в областа на здравеопазването, водещ до заболяването на нацията. Други фактори са начинът на хранене, стресът, липсата на ефективен отдих и липсата на сигурност - фактор, влияещ върху психиката на народа.

Ниското образователно ниво, ниската квалификация на работната ръка

Ниското образователно ниво, ниската квалификация на работната ръка, която остава в държавата, ограбването на труда на работещите, сивата икономика, корупцията са елементите, водещи нацията по спиралата към дъното. Криминалното разширяване на търговията с дипломи ще води до все повече „калинки” във властта и неправилното управление на държавните, но и на частните структури и предприятия.

Извод: Навлезли сме във водовъртеж, от който изплуване няма. Дори и да ни подхвърлят спасителни пояси, те ще потънат заедно с давещия се. Трябва здрав бряг и въже, но кой ли би могъл да го подаде?!...


image




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. kontrasti - Не развявайте моля ви знамената на трудностите, те са под възглавницата на всеки...
18.01.2014 11:33
запазете самообладание. Ако сте се помислили за измръзнал трета степен то тогава наистина ще бъдете ампотиран. Едно е ясно тук до сега, ще се върви напред и само напред с вас или без, това е... Решавай те се!

Поздрави!...
цитирай
2. otempora - Уважаеми, kontrasti,
18.01.2014 12:46
Това е сегашната реалност, някъде не толкова далече от вас. Надявам се знаете какво е геометрична прогресия. Съотношението на образованите и квалифицирани българи към необразовани и неработещи нищо полезно цигани се развива по геометрична прогресия.
Горе изразих едно мнение, което смятам е прогноза за очакващото България, ако някой не хвърли въже, стъпил на здрав бряг. Остава вие, дето знаете как, да намерите брега и въжето. Надявам се, да не се разхождате днес по жълтите павета, а по някоя кална селска улица в Северо-западна България, за да сте наясно с истински трудния живот.
Поздрави и успех в "пътя напред"!...

цитирай
3. kontrasti - Моите уважения и към Вас.
18.01.2014 13:46
Имено, продължавайте да се борите, това че го правите тук също е хубаво и означава че силите ви още не са ви напуснали, но това означава че вие тук сте и на покъз за всички други останали които поради една или друга причина тези сили са ги напуснали. И след като скандирате или препредавате подобни лозунги, без значение дали те са вашо интелектуално постижение или на някой друг. То вие подронвате самообладанието на тези които се опитват в това време да сглобяват алтернативите си, и ги товарите с излишна отрицателност. Прав сте че е водовъртеж, времената са неволни. Прав сте и че тези които са попаднали вътре, ще бъдат повлякъни към дъното без шанс за рационалното им спасение. Но нетрябва да се отнема шансът на тези които още може да спасим, това е патриотичния дълг на всеки от нас който има все още сили. Включително и вие.

благодаря ви,
успех и за вас, ако тези описани от вас деяния отговорят с тези на съвестта ви. То вие сте ценен човек, нека силата не ви напуска.
цитирай
4. gosho568 - Всичко е абсолютно вярно!
19.01.2014 01:30
За да се промени нещо, трябва да има коренна промяна във всяка една сфера в страната! Поздрави!
цитирай
5. otempora - За да се промени нещо, трябва да има ...
19.01.2014 10:54
gosho568 написа:
За да се промени нещо, трябва да има коренна промяна във всяка една сфера в страната! Поздрави!


Благодаря! Това казвам, но питам и кой ще извърши промяната? Кадърните избягаха, бягат и ще бягат. Предстои да избягат и не толкова кадърните. Кой ще остане да прави промяна - такива като мен, дето не са толкова умни, инак щяха да напуснат отдавна, циганора, дето дори не знае как да отиде да краде и да проси на запад и бабичките в градовете (тези в селата почти свършиха).
Аз гледам какво става около мене, но един младеж ми разправя, че щели да ампутират такива дето говорели какво мислят... Кой ще ампутира, младежо, циганите от "Столипиново", тези от Ямбол или от "Факултета"? Те освен жици и жп материали, друго не могат да ампутират...
Здраве да е! Дано господ не ми даде години, да видя как гладните цигани разкъсват като чакали, останалите в крепостите си олигарси, дебеловрати мутри и мафиоти с бели и не толкова бели якички, понеже трудоспособният народ е изчезнал и няма кой да се мародерства...
цитирай
6. iliada - За да се промени нещо трябва да за...
25.01.2014 18:06
За да се промени нещо трябва да започнем промяната от себе си.Образователната ни система си е вече пълна порнография и то след като се сринаха устоите на българското семейство ................
цитирай
7. otempora - http://dnes. dir. bg/news/sev...
26.01.2014 13:34
Вижте: http://dnes.dir.bg/news/severozapadna-bulgaria-selo-prodan-16009761
dnes.dir.bg/news/razhdaemost-smartnost-hasan-ademov-16120611?nt=4
http://dnes.dir.bg/news/balgari-prouchvane-16138472?nt=4

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 302780
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532