Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 08:33 - Един малък МР3 плейър може да изпразни банковата ви сметка
Автор: otempora Категория: Новини   
Прочетен: 1849 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.08.2012 11:08


   Повече бандити, които доскоро са крали коли или са продавали дрога, се насочват към нов вид дейност - източване на банкови карти. По 1200 лева за час успяват да източат престъпниците, които обикалят банкоматите и теглят с клонирани дебитни карти от чужди сметки. Това става с аналогов скимер (уред за кражба на данните от магнитната лента на картата - б.а), изработен от МР3 плейър монтиран в модерните напоследък слънчеви очила. Самите слънчеви очила се продават свободно в интернет на цени около 50 лева и цялото устройство, с което могат да се източат стотици хиляди лева, струва не повече от 150 лева на производителя.
   
Натиснете този текст за да видите как по принцип изглеждат очилата с МР3 плейър, макар това да са само един от многото видове.

image

   Често престъпниците обикалят с такси банкоматите и подобно на пчелички, събиращи нектар от цвят на цвят, прибират парите от банковите ни сметки, но за разлика от пчелите, операцията се извършва нощем.
   Поевтиняването на скримерите с използването на малките и евтини МР3 плейъри от слънчевите очила, ще доведе и до лавинообразното нарастване на този вид престъпления у нас. Очаква се адекватна реакция  на властите за засилване контрола и санкциите за тях.



 



Тагове:   очила,   банкомат,   MP3,   МР3,   пари,   престъпност,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 301981
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532