Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2015 17:19 - Наздраве, колеги!
Автор: otempora Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.08.2015 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

   Всяка година през първата неделя на месец август честваме деня на железопътния работник. Уважаеми колеги, поздравявам ви с празника!

   Изтикахме още една трудна година, която ни приближи към очакваната от всички ни пенсионна възраст. Въпреки, че не пораснаха доходите ни, ние може да отчетем, че успяхме да превозим товари и пътници в желаните дестинации. Това създава у всички ни усещането за достойно изпълнен дълг към обществото.
    Влаковете ни не стаха по-чисти, по-прохладни през лятото и по-топли през зимата, дори обратно. Не станаха по-бързи, въпреки големите ни приказки и обещания, дори напротив. Все пак ние трябва да се чувстваме горди, от това, че оцеляхме на работните си места, осигурявайки доходи, макар и жалки, за да изхраним семействата си.

   Да, след жп катастрофата в междугарието Яна – Мусачево обещахме, че ще направим необходимото, за повишаване безопасността на пътниците и товарите. Ядец. Не само, че нищо не беше направено за това, а се чудя как не стават известни множеството подобни случаи на кражби, застрашаващи безопасността на влаковете.

   Да, след жп катастрофата на гара Калояновец хората започнаха да питат, защо бяха похарчени толкова милиони, за да стане това мазало и да си замине мърцина един локомотивен машинист, а на паметта му да се лепне цялата отговорност за катастрофата. Тогава разбрах колко лицемерни можем да бъдем ние дребните душици в последното социалистическо предприятие в държавата.

   Няма да споменавам редицата дерайлирания през годината, множеството закъснели влакове, огромните кражби от товарите, голяма част и с железничарско участие. Иска ми се да забравя някак и пожара във влака София – Кардам, за който не се установи вина и се оказа, че пътниците сами са виновни за това, че изгоряха.

   Няма да споменавам и това, че въпреки големите инвестиции в реконструкциите на жп линии у нас няма една, която да е завършена. Няма как да се завърши навреме нещо, което не е започнато навреме. Големите интереси на мафиите в България доведоха до забавяне на възлагането или провалиха редица процедури. Нелоялната конкуренция между мафиотските и изрядните строителни фирми доведе до това, че днес всички жп проекти по ремонти на жп трасета са незавършени, а финансирането с европейски средства приключва на края на годината. Ще бъдат ли довършени и с какви пари? Създаването на финансови батаци е основна заслуга и цел на мафите в железницата. След батаците започва голямото източване на средства от националната инфраструктурна компания и от бюджета на държавата. Чрез армия от послушковци в администрациите мафиите успяват да се лепнат и като пиявици да изсмучат огромни средства за некачествено извършени строителни и ремонтни работи, доставки, услуги и т.н. Как може инак да си обясним огромното количество некадърници с нелоши заплати в администрациите. Мафията си е поставила бушони. Организирани в комисии, те вземат колективно решения за облагодетелстване на покровителите си и са недосегаеми за инак импотентната българска прокуратура. (Ех, Румънийо, защо и тук не е като при теб?)

   Това става и с бъдещите жп проекти – въпреки обявените срокове за възлагане, няма нито една процедура за възлагане за проекти, планирани за 2015г. Некадърността на чиновниците в дирекциите, отговорни за това, е в пълен синхрон с целите на мафийките в железницата. Забавяне на проекти – нелоялно ниски цени на печелене на търговете – неспазване сроковете на строителство - многократно увеличаване на стойностите – изсмукване на огромни средства от държавния бюджет за остарели и некачествени проекти.

   Няма да се спирам на кокошкарското отношение към активите на железницата от всички ни. Пожелавам на всички колеги железничари крепко здраве, увеличаване на трудовите възнаграждения на редовите железничари, подобряване на условията на труд и дай боже да достигнем до дълго очакваната пенсия! Пожелавам достигнатите придобивки за безплатно пътуване на вас и членовете на семействата ви да останат и да са основна железничарска превилегия! Пожелавам ви да почивате на море и планина в малкото останали почивни бази на железницата, осигуряващи цени, съизмерими със заплащането на железничарския труд!

   Наздраве!



Тагове:   жп,   празник,   железничар,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 301991
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532