Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 09:55 - Две тефтерчета - едното символ на величие, другото на пошлост
Автор: otempora Категория: История   
Прочетен: 1667 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.08.2013 18:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес се навършват 176 години от рождението на Васил Левски. Не мога да не отбележа годишнината от рождението на великия българин, макар и на фона пошлото ежедневие.


         image
         "Народе????"

Какво ли се крие зад този запис в тефтерчето на Васил Левски?! Днес въпросителните след това обръщение вероятно щяха да са стотици, поради характера на новото време. Величието на една личност се изразява във въпросите, които задава и пътищата, по които върви за намиране на отговорите.

От няколко дни е популярно още едно тефтерче, на лице, което не заслужава да бъде споменавано (защото негодниците у нас са много и ако не бъдат изметени, ще бъдат забравени в опустяващата ни държава). Какво величие има във всеки текст на тефтерчето на Апостола и колко пошлост ни облива от всяка страница на второто?!

Сигурен съм, че Левски не би се обърнал към ФЗ (притежателя на второто тефтерче):
image

„Приятелю и брате Филипе, ний Дейците сме си посветили живота на Отечеството, да работим за толкова милиона народ, трябва да са мислим зряло, да не изгубим и сега...“

Мръсотията във всички сфери на обществения ни живот изплува, а катарзисисът, ако е възможен, ще определи бъдещето на територията означена на картите като държавата България.

А лицата зад инициали като ИФ, ЦЦ и ББ ще бъдат забравени. Историята ще съхрани името на човека,  заявил скромно: "Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си."




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 302006
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532