Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2013 13:57 - Котката - лекар специалист или всеотдайна домашна медсестра?!
Автор: otempora Категория: Други   
Прочетен: 3306 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 07.12.2013 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

Някои хора от опит знаят, че котките имат способността да лекуват много болести, както и да преборят стреса и депресията им. Как става това? Учените решили да проверят как стоят нещата в действителност. В резултат на изследванията станало ясно, че нещата са много прости. Стопаните на котките изпитват радост и чувстват спокойствие до котките. Тези емоции снижават стреса и нормализират работата на организма, т.е. котките действат като плацебо, но не само... Самото присъствие на мъркащи котки помага за по-бързо зарастване на рани и на счупени кости. Проф. Клинто Рубин установил, че звук в диапазон от 20 - 50 херца стимулира растежните процеси в костите. Учените допускат, че мъркането наподобява на лечение с ултразвук, който отключва оздравителните механизми. 

Галенето на котка може да се отрази благотворно на възпалени стави и гинекологични заболявания. Котките са изключително добри лечители при остеопороза.

Медиците са изяснили, че котките могат да помогнат в излекуването на заболявания като инсулт, артрит и атеросклероза, при което те самите не страдат. Така че е най-добре, бързо да си завъдите котка. Разбира се, да се намерят толкова любвеобилни и привързани към хората котки, не е лесно. Тъй като те се отличават с независимия си характер. Затова специалистите, които се занимават с фелинотерапия, изключително ценят своите котки, които са готови да контактуват с хората и да им помагат.

 
image

Забележки (авт.):

1.   Плацебо е симулирана (иначе медицински неефективна) интервенция, която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (например захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние — ефект, наричан плацебо ефект.

 

2.      Фелинотерапия  е метод за лечени и профилактика, в основата на който е взаимодействието с котки.

image




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otempora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 302753
Постинги: 144
Коментари: 128
Гласове: 532